BLOG

Inspirerende artikelen over Tantra, Seks en Spiritualiteit

Waarom passen Tantra en Reiki zo goed bij elkaar als een symbiose? Tantra is een manier van liefdevolle intimiteit en aanraking. Wat past hier beter bij dan de liefdevolle Reiki energie. Reiki is universele levensenergie, die - als je bent ingewijd in Reiki - gaat stromen als je een ander met intentie en liefde aanraakt. Als deze liefdevolle...

Wat is Tantra?

06-12-2019

Tantra is een oude Indiase filosofie, die hier in een nieuw, westers jasje is gestoken. Elke school en elke trainer zet er zijn eigen stempel op. Maar de essentie is altijd: verzet je niet tegen de vitale levensenergie die door je lichaam stroomt, maar werk ermee. Daarvan wordt je leven dieper, voller, rijker.

Tantra mag zich verheugen in een groeiende populariteit. Steeds meer mensen raken geïnteresseerd in deze verheven en liefdevolle vorm van intimiteit en seksualiteit. Bijvoorbeeld mensen die nieuwe uitdagingen zoeken, mensen die zich willen bevrijden van seksuele blokkades en mensen die bevrediging willen op diepere niveaus van zichzelf. Maar wat is...

"Ik wil leren hoe een vrouw te openen", zei hij. Ze keek hem aan. "Eerst moet je leren hoe je Haar moet VOELEN" antwoordde ze. "Nou leer het me dan. Is er geen soort van tantrische massage die ik kan leren om dat te doen?" "Geen lieverd", zei ze, "je kunt alleen leren voelen in een vrouw door je in je eigen innerlijke vrouwelijke te voelen."...

Als oude en eenzijdige opvattingen over seks niet meer bevredigend zijn, dan dienen de stoute schoenen uit de kast te komen. Wie de moed heeft om ze aan te trekken en op avontuur te gaan, zal de veelzijdigheid van seks hervinden en in ere herstellen. Wie daarbij ook het spirituele pad betreedt, kan zomaar God tegen het lijf lopen. ...

We maken wat mee bij indebuurt. Geen dag is hetzelfde. Zo sta je ergens bovenop de Zijlpoort, zo kom je over de vloer bij een tantrapraktijk. Wij mochten al onze nieuwsgierigheid laten vieren en vroegen David, tantra-masseur, de hemd van het lijf. Spreekwoordelijk natuurlijk!

Vurig, snel of langzaam, lief, verplicht, saai, rauw, teder. Seks kent net zo veel varianten als er mensen zijn. Zoals je yoga kunt doen alleen om een strakker lijf te krijgen, kun je seks hebben puur voor het orgasme. Maar de liefde bedrijven kan ook een weg zijn naar iets hogers, met een beetje hulp van (tantra) yoga.

Lust & Liefde

15-02-2019

Elke week interviewt Corine Koole (Volkskrant) iemand over lust en liefde. Deze week Peter (54), die na zijn huwelijk een seksuele revolutie beleefde.
Vrijen was opeens sensationeel, hevig, ontroerend, kalm, zoals ik nooit eerder had gevoeld

Het liefdesspel als middel tot zelfonderzoek, bewustzijnsverruiming en verdieping van de relatie? Tantra, een eeuwenoude Oosterse leer, belooft dat allemaal. Susan Smit (Happinez) onderzoekt het geheim van gewijde seks.

Wij beschikken allen over mannelijke en vrouwelijke energie. En we voelen ons het meest evenwichtig als onze mannelijke en vrouwelijke energie in balans is. Dan ervaren we veerkracht, kunnen we gemakkelijk aanvoelen wat er nodig is terwijl we evengoed stevig in onze eigen schoenen staan.

Liefdevolle aanrakingen zijn niet alleen fijn, maar ook gezond. Ze blijken een goed medicijn tegen zowel fysieke als geestelijke klachten en geven een goed gevoel. Een, wetenschappelijk, advies: maak tijd voor knuffelen!