artikel Wet van aantrekking

De wet van de aantrekkingskracht: 'Je trekt niet aan wat je wilt, je trekt aan wat je bent.'

Een paar weken geleden keek ik een documentaire getiteld 'The Shift, Ambition To Meaning' ('De verschuiving van ambitie tot betekenis'), met de geliefde auteur en spirituele leraar Dr. Wayne Dyer. De film stelt een vraag over de wet van de aantrekkingskracht en hoe deze werkt. Dr. Dyer gaf een simpel antwoord, dat als volgt luidde: 'je trekt niet aan wat je wilt, je trekt aan wat je bent.' Dat is me bijgebleven en heeft me sindsdien erg geholpen.

Toen ik me alle dingen bedacht die ik wilde in het leven, en dat vergeleek met waar ik nu ben, hoe ik me nu gedraag en wat ik dagelijks doe, werd het me volstrekt duidelijk waarom de dingen anders verliepen dan ik graag zou willen. Je moet letterlijk zijn wat je wil worden; toen ik dat citaat van Dr. Dyer hoorde, was het alsof iemand een licht aandeed in mijn hoofd. Ik realiseerde me dat, om dat te bereiken waarvan ik in mijn hart weet dat ik het voor mezelf wil, ik datgene moet zíjn en die waarheid moet leven waar het maar kan.

Het is één ding om te zeggen 'ik wil een partner die voldoet aan de criteria x, y en z'. Voldoe je zelf wel aan die criteria? Wellicht wil je gezond en vrij van ziekte zijn, maar heb je nog niet de nodige stappen gedaan om voor je gezondheid te zorgen? Als je slank en gespierd wil zijn, werk je er dan ook aan om dat te bereiken? Dit lijkt nogal vanzelfsprekend, maar het is wonderbaarlijk hoe vaak we iets willen en toch niets doen om er naartoe te werken. Dat is een van de dingen waar de standaardleer over de wet van de aantrekkingskracht geen oog voor heeft. Het is niet zo gemakkelijk als 'dit is wat ik wil, ik ga hier al mijn energie en aandacht op focussen tot ik het heb'. Dat zal niet werken. In plaats daarvan moeten we onze energie, intentie en aandacht richten op het zijn van wat we willen. Het maakt ook een groot verschil of het gaat om je ware hartsverlangen en niet gewoon om iets dat we willen omdat het tegenwoordig helemaal in is.

Ja, ook dit valt onder de categorie van de wet van oorzaak en gevolg, waarover je hier meer kunt lezen. Soms helpt het te denken aan de notie 'fake it till you make it' (doe alsof tot je het echt bent), zelfs als we slechts kunnen dromen om de persoon te zijn die we altijd al wilden zijn. Maar hoe kun je doen alsof, als je niet hebt wat je hart begeert? Hoe verander je je perspectief zo, dat je inziet dat je alles al hebt wat je nodig hebt, daar dankbaar voor bent en begint te leven alsof je alles al hebt wat je hart begeert?

Dank betuigen aan het Universum voor wat je hebt komt niet per sé neer op 'Oké, dit is wat ik heb en dat is genoeg'. Je zegt eerder dat je weet dat er voor je gezorgd wordt en dat je bereid bent dat te onderhouden en naar het volgende niveau te gaan. Goed, dus je bent geen eersteklas pianist; hoe kun je die droom imiteren? Kun je je inbeelden dat je speelt voor een enorm publiek? Of in het geval van een droomhuis dat je altijd al hebt gewild: kun je dankbaar zijn voor het huis dat je wel hebt en je voorstellen dat het huis waar je in woont die droom is? Als je vrienden langskomen, kun je die dan op dezelfde manier door je huis leiden als je in je droomhuis zou doen? Dit klinkt misschien onzinnig, maar nogmaals, 'je trekt niet aan wat je wilt, je trekt aan wat je bent'.

Een andere positieve oefening

Dit deed me denken aan een les van een van mijn andere favoriete auteurs, Dr. Joe Dispenza. Met betrekking tot de wet van de aantrekkingskracht gelooft hij dat, wanneer je je in je geest inbeeldt wat je wil hebben, je dit niet moet benaderen vanuit een plek van gebrek of het niet hebben van iets, en zelfs niet moet denken hoe graag je het wil hebben. Door dat te doen stuur je het Universum het bericht dat je het niet hebt.

Dr. Dispenza raadt ons aan om, bij het inbeelden van onze hoop en dromen, niet alleen een beeld te vormen waarin we onze dromen vervullen, maar om ook een gevoel van dankbaarheid in ons hart te nemen voor het hebben en vervullen van deze droom. Het gaat dus in wezen niet om wat je wil, met je verstand, en je dit in te beelden, met je verstand. Je moet het ook VOELEN, echt voelen en geloven met heel je hart dat je droom al verwezenlijkt is, en vervolgens die dankbaarheid imiteren met een grote glimlach op je gezicht.

Wat is echt in jouw belang?

Het is ook belangrijk te begrijpen dat de ziel krijgt wat het nodig heeft. Dus als je verstand/ego een rode Ferrari wil, terwijl dat de evolutie en ziel van je ziel niet dient, dan blijft die Ferrari misschien wel uit. Dit begrip kan de start zijn van een lange zelfondervraging waarin je uitvogelt wat je echt wil in het leven. Als je nu niet gelukkig bent, is het dan materieel bezit wat je tekortkomt? Het Universum staat ALTIJD achter je, dus als je kunt bepalen wat je ziel echt verlangt, dan zal het je altijd helpen met de volgende stap richting je doel en potentie. Er is dus geen enkele reden dat je je droom niet zou kunnen bereiken. Je moet gewoon geloven dat je er al bent en vertrouwen op het proces. Het leven werkt je niet tegen, hoezeer dat nog zo mag lijken - vooral in moeilijke tijden.

Twijfel wegnemen

Makkelijker gezegd dan gedaan. Flitste die gedachte zojuist voorbij? Een hele normale reactie, zeker als je dit benadert vanuit je verstand. Maar, ongeacht de uitkomst van het experiment, wat heb je te verliezen? Je riskeert niets door het Universum je dank te betuigen. Zelfs als dat alles is wat je hiermee bereikt, dan heb je jezelf tenminste nog in een staat van dankbaarheid gebracht.

Voor mij persoonlijk begonnen er deuren open te gaan op het moment dat ik me meer gedroeg zoals ik zelf wilde worden; deuren die eerst niet eens leken te bestaan. Ik botste van obstakel op obstakel, omdat ik niet leefde volgens mijn hoogste waarheid, of ook maar in de buurt kwam van mijn potentie. Als eerste stap reflecteerde ik op mijn gedrag - ik verkoos ontsnappen aan mijn gevoelens van onbekwaamheid, twijfel en de slachtofferrol boven deze onder ogen te komen, ze te zien voor wat ze zijn, ze te voelen en ze los te laten - vervolgens werkte ik aan wat ik wel wilde, liet ik de dingen los die niet werkten, en toen begon er al snel van alles te veranderen.

Wat wil je? Wie wil je zijn? Waar heb je belang bij? 'Je trekt niet aan wat je wilt, je trekt aan wat je bent.'

Video The Shift - ambition to meaning

met Wayne Dayer

Oefening Dr. Joe Dispenza

Bij de oefening van Dr. Dispenza: Bij het inbeelden van onze hoop en dromen niet alleen een beeld te vormen waarin we onze dromen vervullen, maar om ook een gevoel van dankbaarheid in ons hart te nemen voor het hebben en vervullen van deze droom. Het gaat dus in wezen niet om wat je wil, met je verstand, en je dit in te beelden, met je verstand. Je moet het ook VOELEN, echt voelen en geloven met heel je hart dat je droom al verwezenlijkt is, en vervolgens die dankbaarheid imiteren met een grote glimlach op je gezicht. 

Ik, Luna, heb deze oefening gedaan op het nummer Awa Awa van Wes. Dit maakt de oefening nog krachtiger. Je kunt hem hieronder downloaden:

Tantra oefeningen

De hartengroet

01-01-1175

Deze oefening is geïnspireerd door de traditionele oosterse begroeting, de 'namaste', wat betekent: Ik eer het goddelijke in jou. Met dit begroetingsritueel laat je elkaar weten dat je klaar bent om een gewijd moment te beleven. Je zegt tegen elkaar: 'Ik erken en eer je vanuit mijn hart.'

Seks draait om contact maken. Contact met een ander, en dus eerst met jezelf. In onze doelgerichte maatschappij zijn we er onbewust aan gewend geraakt om overal een wedstrijd van te maken - ook van seks. Gebeurt het wel vaak genoeg, is het wel opwindend genoeg? Dit soort vragen trekt je weg van waar het werkelijk om draait. Dan is...

De omhelzing is de basis van een relatie, zowel de seksuele als emotionele. Jij en je geliefde zouden elke interactie, op elk niveau, als een soort omhelzing moeten zien, ofwel dor elkaar fysiek te omarmen of elkaar te omgeven met een warm gevoel van acceptatie. elke knuffel of omhelzing is prima, maar het is goed om deze oefening te...

De oefening 'bewust ademen' is bedoeld om helemaal in het het hier en nu te zijn. Het biedt je een gemakkelijke manier om van ongewenste gedachten af te komen en opnieuw contact te maken met je gevoelens. Je kunt het altijd en overal doen; het is praktisch onmogelijk om tegelijkertijd te denken en je op je ademhaling te concentreren.

We worden op het gebied van seks en liefde sterk beïnvloed door wat we zien in de media. Daardoor zitten we met een innerlijk conflict, wat soms vervelende consequenties heeft. Leer de oorspronkelijke geliefde in jezelf te ontdekken met tantra. Door de hoge eisen die we aan onszelf stellen, raken we vervreemd van onszelf. We willen er verbijsterend...

Liefkozen

01-01-1150

We kunnen heel wat over sensaties leren door onze geliefde te strelen en met aandacht te kijken hoe die reageert. Dit is een zeer plezierige oefening aan het begin van een nieuwe relatie. Omdat je met de tijd verandert, kun je de oefening regelmatig herhalen om feeling te blijven houden met de gevoelens en sensaties van je partner.

Deze oefening is een verwarmende vereniging. Laat je energie je geliefde verwarmen en ontvang de energie die je terugkrijgt. Jullie energiestromen worden met elkaar verweven. De mooiste manier om de liefde te bedrijven!

Bij tantrische seks wordt je lichaam gevuld met licht. Een activatie van je derde oog chakra - die staat voor inzicht en intuïtie - is een fantastische manier om je open te stellen en je intuïtie te versterken. Zo kun je jezelf en je partner beter aanvoelen.

Als je weet hoe je de energiestroom in je lichaam op gang kunt brengen en stromend kunt houden, kan je energiehuishouding heel efficiënt worden. Het dagelijks leven kost dan veel minder energie. Elke ochtend bewust stilstaan bij de energiestroom in het lichaam, brengt je meer en meer in contact met de manier waarop jouw energie stroomt. De oefening...

Buikmeditatie

01-01-1125

Hoeveel houd je van je buik? Als je bedenkt door hoeveel 'perfecte' beelden we worden omringd, is het antwoord zeer waarschijnlijk: niet zoveel. Van mannen en vrouwen wordt verwacht dat ze een platte, strakke buik hebben, ook als is het heel natuurlijk dat het lichaam hier ter bescherming wat vet opslaat (Of veel vet. En dat is prima: het...

Deze oefening verspreidt de seksuele energie door je hele lichaam. Vlak voordat je een orgasme bereikt, voel je een enorme spanning in het bekken. Met je adem en je volledige aandacht kun je deze energie 'omhoogtrekken'.

Tantra massage

01-01-1115

Een onderdeel van Tantra kan een Tantramassage zijn; Een liefdevolle massage, gegeven vanuit het hart, met alle aandacht en aanwezigheid. Er is geen standaard techniek; de massage wordt intuïtief gegeven. Wie meer en meer bekend raakt met en leert vertrouwen op zijn gevoel, kan beter intuïtief masseren. Aanvoelen wat nodig is op dat moment,...