FAQ: Veelgestelde vragen

Het is de allereerste keer dat ik een tantramassage krijg. Wat kan ik verwachten?

Allereerst, je mag zijn zoals je bent. Dat ben ik ook. Ik speel geen toneel en doe me niet anders voor. We zijn twee gelijkwaardige mensen die zijn zoals ze zijn. 

Dan, een allereerste keer maken we tijdens een kopje thee kennis met elkaar om het ijs het breken opdat je eventuele spanning los kunt laten en vertrouwen krijgt in mij en dat wat komen gaat. Ik leg je in grote lijnen uit wat je kunt verwachten. Alhoewel het moeilijk voor mij is te vertellen wat er precies gaat gebeuren. Het is een intuïtieve massage en niets staat van te voren vast. En daarbij komt, het is een ervaring, een gevoel, en dat is niet in woorden uit te leggen.

Dus ik vraag je je over te geven en open de sessie in te gaan, zonder dat je alle ins en outs weet. Weet dat overgave de sleutel is tot een goede sessie. En jij hebt zelf die sleutel in handen. Kun je je overgeven en vanuit je hart ontvangen, dan zal een allereerste keer een geweldige ervaring zijn die je je nog lang zult herinneren.

Nog enkele praktische tips:
Voor de sessie hoef je je niet voor te bereiden en ook niets mee te nemen. Alhoewel sneakersokken wel prettig zijn als je last hebt van koude voeten, want koude voeten leidt af. 

Hygiëne is vanzelfsprekend, maar wat zeker fijn is als je ook van onderen schoon bent. Niet goed afgeveegde billen komt een sessie niet ten goede. Op de wc heb ik natte doekjes liggen, gebruik die gerust. 

En als laatste: Tijdens de sessie draag ik geen parfum en ik vraag jou ook geen luchtje op te doen. Dit om de energie gedurende de sessie zuiver te houden.

—————

Wat is het verschil tussen een Full Body Massage, een Tantramassage Basis en een Tantramassage Intensive?

Even in een notendop de verschillen op een rijtje:

De Full Body Massage en Tantramassage Basis vinden op de massagetafel plaats. De Tantramassage Intensive is op de (verwarmde) massagemat. 

Voor een Intensive op de massagemat kun je kiezen als je al enige ervaring met tantra hebt of voelt dat je behoefte hebt aan een nóg intensere beleving. De naam zegt het al, het is intenser, maar het is ook intiemer dan een sessie op de tafel. We zijn dichter bij elkaar en er is meer lichamelijk contact. 

Zowel bij de Tantramassage Basis als de Intensive zijn we allebei naakt, gezien het feit dat we dan gelijkwaardiger zijn aan elkaar. Bij een Full Body Massage houd ik mijn kleren aan.

Bij de Tantramassage, zowel Basis als Intensive, is sprake van een lingammassage (massage van de penis) en kun je optioneel kiezen voor de Sacred Spot Massage (massage anus en prostaat). Bij de laatste is het fijn om van te voren aan te geven of je dit wilt of niet. Niet iedereen vindt dit prettig of is ervoor in de stemming.

Een Full Body Massage is ter introductie op de Tantramassage. Als het je eerste keer is en je vindt het nog wat spannend, dan is dit wellicht een geschikte sessie voor je. Bij deze massage vindt er geen lingammassage plaats en ook geen Sacred Spot massage.

De Full Body Massage en de Tantramassage Basis duren beide 1,5 uur. De Tantramassage Intensive duurt 2 uur.
 

Aan jou de keuze, volg je gevoel...

—————

Wat is Tantra?

Tantra is een pad van persoonlijke transformatie en spirituele groei; een bewustwordingsproces van jezelf en je leven, waarin je jezelf leert accepteren zoals je bent, zonder schuld of schaamte en waarin je uiteindelijk zult Zijn wie je werkelijk bent.  Lees meer

—————

Hoe oud moet je zijn voor een tantramassage?

Een tantramassage is in principe voor iedereen. Ik geef de massage echter alleen als je ca 30 jaar of ouder bent. Dit omdat op deze leeftijd bewustwording van de seksualiteit langzaam maar zeker intrinsieker wordt i.p.v. extrinsiek. Een maximum leeftijd is er niet. Mijn oudste klant is 85 jaar. Nog fit en vitaal in lijf en leden. Ben je jonger dan 30 jaar en wil je toch een tantramassage ondergaan, neem dan contact met me op voor je motivatie.

—————

Kan ik bij je douchen?

Helaas heb ik geen douche. Probeer indien mogelijk vooraf thuis te douchen. De olie die ik gebruik (reukloze amandelolie op natuurlijke basis) is niet supervet en trekt lekker in. Eventuele overtollige olie neem ik naderhand met een handdoek van je af. Je kunt je ook altijd wassen met een washand aan het keukenblok, als je dat wilt.

—————

Mag ik je tijdens de massage aanraken?

Ik ben de gever van de massage en jij de ontvanger. Tijdens de massage wordt de seksuele energie bij je opgewekt. Een impuls kan zijn dat je iets terug wilt doen. Zie het echter als een uitdaging om alleen te ontvangen. Even contact maken, een hand op mijn been of rug, een liefdevol kneepje in mijn hand of arm is natuurlijk helemaal oké.

Weet dat de massage niet erotisch is; alleen liefdevol, met alle aandacht gericht op jou.

Bij een Sacred Touch en Tantra Flow is aanraken uiteraard wel oké.

—————

Is een afspraak vandaag mogelijk?

Ik doe geen afspraken op de dag zelf. Niet alleen omdat mijn agenda dat vaak niet toelaat, maar ook omdat ik niet 'eventjes' een afspraak maak tussendoor. Een tantrasessie is iets waar je bewust voor kiest. 

Weet ook dat ik geen massagesalon heb waar ik tussen 10.00 en 21.30 uur aanwezig ben. De praktijkruimte ligt 20 minuten fietsen van mijn woonhuis vandaan en ik heb altijd een uur voorbereiding nodig voorafgaande aan een sessie.

Ik doe maar één afspraak per dag, met hoge uitzondering twee. Dit vanwege de intensiteit van een sessie. Al mijn aandacht en energie gaan dus uit naar jou en onze afspraak. 

—————

Waar kan ik parkeren?


De praktijk is gevestigd nabij het centrum van Leiden. Parkeren voor de deur lukt helaas niet, maar in de omliggende straten zijn meestal wel plaatsen vrij. De meeste kans is aan de Anthony Fokkerweg, op de hoek van Schuttersveld. Daar is een kleine parkeerplaats rechts van de ING bank (navigeer op Schuttersveld 18). Houd er qua tijd rekening mee dat het even zoeken kan zijn naar een vrije plek, zeker 's avonds.
Het is betaald parkeren in Leiden. De kosten zijn € 2,00 per uur. Je kunt betalen met Yellowbrick, Parkmobile ed.

De dichtstbijzijnde parkeergarage is de nieuwe parkeergarage aan de Lammermarkt (€ 2,75 per uur).

Je kunt ook met de trein komen. Het Centraal Station is erg dichtbij.

In alle gevallen ligt de praktijkruimte op ca 5-10 minuten loopafstand.

—————

PIN of contant?

Per 1 september 2018 heb ik een PIN apparaat en betalingen kunnen zowel contant (het liefst gepast) als per PIN.

—————