VEELGESTELDE VRAGEN

Het is de allereerste keer dat ik een tantra massage krijg. Wat kan ik verwachten?

Allereerst, je mag zijn zoals je bent. Dat ben ik ook. Ik speel geen toneel en doe me niet anders voor. We zijn twee gelijkwaardige mensen die zijn zoals ze zijn.

Dan, een allereerste keer maken we tijdens een kopje thee kennis met elkaar om het ijs het breken opdat je eventuele spanning los kunt laten en vertrouwen krijgt in mij en dat wat komen gaat. Ik leg je in grote lijnen uit wat je kunt verwachten. Alhoewel het moeilijk voor mij is te vertellen wat er precies gaat gebeuren. Het is een intuïtieve massage en niets staat van te voren vast. En daarbij komt, het is een ervaring, een gevoel, en dat is niet in woorden uit te leggen.

Dus ik vraag je je over te geven en open de sessie in te gaan, zonder dat je alle ins en outs weet. Weet dat overgave de sleutel is tot een goede sessie. En jij hebt zelf die sleutel in handen. Kun je je overgeven en vanuit je hart ontvangen, dan zal een allereerste keer een geweldige ervaring zijn die je je nog lang zult herinneren.

  • Tijdens de sessie zijn we allebei naakt, gezien het feit dat we dan gelijkwaardiger zijn aan elkaar. Dit is ook gebruikelijk bij Tantra. 

Enkele praktische tips ►

Hoe oud moet je zijn voor een tantramassage?

Een tantramassage is in principe voor iedereen, echter ik maak het liefst een afspraak met je als je 35 jaar of ouder bent. Niet alleen omdat ik zelf 40+ ben en me beter kan inleven in deze leeftijdsgroep, maar vooral omdat vanaf deze leeftijd bewustwording van de seksualiteit langzaam maar zeker intrinsieker wordt i.p.v. extrinsiek. Een maximum leeftijd is er niet. Mijn oudste klant is 85 jaar. Nog fit en vitaal in lijf en leden. Ben je jonger dan 35 jaar en wil je toch een tantramassage ondergaan, neem dan contact met me op voor je motivatie.

Wat zijn de verschillen tussen de sessies?

Even in een notendop de verschillen op een rijtje:

  • De Tantramassage is een one-way sessie. Dat betekent dat jij de ontvanger van de massage bent en ik de gever. Je bent helemaal op jezelf gericht en bent mindful in het hier en nu om de energie en alle sensaties bewust te voelen. Deze massage vindt op de massagetafel plaats. Wil je liever een massage op de massagemat, overweeg dan een Sacred Touch of Tantra Flow:
  • De Sacred Touch en Tantra Flow zijn two-way sessies | interactieve sessies met wederzijdse aanraking (vanuit het hart). Deze sessies zijn op de (verwarmde) massagemat.
  • Het verschil tussen de Sacred Touch en Tantra Flow is dat de Sacred Touch een kader heeft en een vastomlijnde structuur (om en om masseren van elkaar), de Tantra Flow kent dit niet. In deze sessie laten we gebeuren wat er gebeurt vanuit het moment en ons gevoel.

Mag ik je aanraken?

Bij de Tantramassage (one-way sessie) ben ik de gever van de massage en jij de ontvanger. Tijdens de massage wordt de seksuele energie bij je opgewekt. Een impuls kan zijn dat je iets terug wilt doen. Zie het echter als een uitdaging om alleen te ontvangen. Even contact maken, een hand op mijn been of rug, een liefdevol kneepje in mijn hand of arm is natuurlijk helemaal oké.

Weet dat de massage niet erotisch is; alleen liefdevol, met alle aandacht gericht op jou.

De Sacred Touch en Tantra Flow zijn two-way | interactieve sessies en hierbij is aanraken uiteraard oké en ook de bedoeling.

Kan ik bij je douchen?

Helaas heb ik geen douche. Probeer indien mogelijk vooraf thuis te douchen. De olie die ik gebruik (reukloze amandelolie op natuurlijke basis) is niet supervet en trekt lekker in. Eventuele overtollige olie neem ik naderhand met een handdoek van je af.

Een mogelijkheid is om een wasritueel te doen voorafgaande aan of na de massage. Je kunt je naderhand ook altijd wassen met een washand, als je dat wilt.

Is een afspraak vandaag mogelijk?

Ik doe geen afspraken op de dag zelf. Niet alleen omdat mijn agenda dat vaak niet toelaat, maar ook omdat ik niet 'eventjes' een afspraak maak tussendoor. Een tantrasessie is iets waar je bewust voor kiest.

Weet ook dat ik geen massagesalon heb waar ik tussen 10.00 en 21.30 uur aanwezig ben. De tantrastudio ligt 20 minuten fietsen van mijn woonhuis vandaan en ik ben altijd een uur van te voren aanwezig ter voorbereiding op een sessie.

Ik doe maar één afspraak per dag, in hele hoge uitzondering twee. Dit vanwege de intensiteit van een sessie. Al mijn aandacht en energie gaan dus uit naar jou en onze afspraak. Daarom ben ik ook flexibel qua tijd en is een eventuele uitloop in de meeste gevallen prima.

Wat als ik een gemaakte afspraak wil afzeggen?

Als je de afspraak wilt afzeggen, dan kan dat natuurlijk. Het is wel fijn om dit zo snel mogelijk, maar uiterlijk 24 uur van te voren per e-mail aan mij door te geven. Dan heb ik nog tijd om contact op te nemen met iemand die op de reservelijst staat voor die dag. Als je de afspraak korter dan 24 uur van tevoren afzegt of niet op de afspraak verschijnt (wat gelukkig zelden gebeurt), dan wil ik je vragen mij hierin te vergoeden en €50 over te maken op mijn bankrekening.

Waar kan ik parkeren?

De tantrastudio is gevestigd nabij het centrum van Leiden. Parkeren voor de deur is lastig, maar in de omliggende straten zijn meestal wel plaatsen vrij. De meeste kans is aan de Anthony Fokkerweg, op de hoek van Schuttersveld. Daar is een kleine parkeerplaats rechts van de ING bank (navigeer op Schuttersveld 18). Houd er qua tijd rekening mee dat het even zoeken kan zijn naar een vrije plek, zeker 's avonds.

Het is betaald parkeren in Leiden. De kosten zijn € 2,00 per uur. Het handigste is te betalen via mobiel parkeren zoals Parkmobile of Yellowbrick. Zone 7113. Mocht je deze app niet hebben; er staat geen betaalautomaat bij mij in de buurt. Er is er een aan de parkeerplaats aan de Anthony Fokkerweg bij de ING.

De dichtstbijzijnde parkeergarage is de parkeergarage aan de Lammermarkt (€ 2,75 per uur).

Je kunt ook met de trein komen. Het Centraal Station is erg dichtbij.

In alle gevallen ligt de tantrastudio op ca 5-10 minuten loopafstand.

Contant of PIN?

Betaling kan contant (graag gepast), per PIN (+ 3%) of ter plekke overmaken op mijn ING rekening.