Overzicht PH waarden

Hieronder zijn de gemiddelde waarden weergegeven van de zuurgraad (pH) van een aantal veel gegeten producten.

Groenten pH-waarde
Aardappelen 6.1
Artisjok 5.6
Asperges 4 - 6
Aubergine 4.5 - 5.3
Augurk op zuur 3.2 - 3.5
Bieslook 5.2 - 6.1
Bloemkool 5.6
Bonen, spercie 4.6
Bonen, lima 6.5
Bonen, kidney 5.4 - 6
Bieten 4.9 - 5.6
Champignons (gebakken) 6.2
Courgette (gekookt) 5.8 - 6.1
Doperwten 5.8 - 7.0
Komkommer 5.1 - 5.7
Kool, boeren 6.4 - 6.8
Kool, groene 5.4 - 6.9
Kool, witte 6.2
Kool, rode 5.4 - 6.0
Kool, savooie 6.3
Koolrabi (gekookt) 5.7 - 5.8
Linzen (gekookt) 6.3 - 6.8
Maïs 6.0 - 7.5
Maïspap 6.0
Mierikswortel 5.4
Okra (gebakken) 5.5 - 6.4
Olijven (groene) 3.6 - 3.8
Pastinaak 5.3
Peper, Spaanse 4.6 - 4.9
Peterselie 5.7 - 6.0
Pompoen, geel 5.8 - 6.0
Pompoen, wit 5.5 - 5.7
Prei 5.5 - 6.0
Rabarber 3.1 - 3.4
Radijs (rode) 5.8 - 6.5
Radijs (witte) 5.5 - 5.7
Selderij 5.7 - 6.0
Sla 5.8 - 6.0
Spinazie, gekookt 6.6 - 7.2
Spinazie, ingevroren 6.3 - 6.5
Spruitjes 6.0 - 6.3
Tomaten (heel) 4.2 - 4.9
Tomatenpuree 3.5 - 4.7
Tomaten uit blik 3.5 - 4.7
Uien (rode) 5.3 - 5.8
Uien (witte) 5.4 - 5.8
Uien (gele) 5.4 - 5.6
Wortels 4.9 - 5.2
Zilvervliesrijst 6.2 - 6.7
Zuurkool 3.4 - 3.6

Fruit pH-waarde
Aardbeien 3.0 - 3.5
Abrikozen 3.3 - 4.0
Ananas 3.3 - 5.2
Appels,Golden Delicious 3.6
Appels, Jonathan 3.3
Appels, McIntosh 3.3
Bessen, blauw 3.2 - 4.5
Bessen, bos 3.7
Bessen, rood 2.9
Bessen, kruis 2.8 - 3.1
Bananen 4.5 - 5.2
Citroenen 2.2 - 2.4
Druiven 3.4 - 4.5
Dadels 6.3 - 6.6
Frambozen 3.2 - 3.7
Granaatappel 3.0
Grapefruit 3.0 - 3.3
Kersen 3.2 - 4.1
Limoenen 1.8 - 2.0
Mandarijnen 4.0
Mango's 3.9 - 4.6
Meloen, honing 6.3 - 6.7
Meloen, water 5.2 - 5.8
Nectarines 3.9
Papaya 5.2 - 5.7
Perzik 3.4 - 3.6
Pruimen 2.8 - 4.6
Sinaasappelen 3.1 - 4.1
Vijgen 4.6